Tjäna pengar på golf

Världens rikaste idrottsman är Michael Jordan. Men på en snäv andra plats kommer Tiger Woods, den så berömde golfspelaren. Det är klart att de inte bara tjänat pengar på sin sport. Mycket av inkomsten kommer från bra affärsavtal, reklam och annat. Men grunden ligger hela tiden i deras framgångar som golfare eller basketspelare.

De flesta lyckas inte skapa sig en dröminkomst genom att spela golf. Det är bara en sport som de tycker om att utöva. Tvärtom, folk betalar pengar för att kunna spela, precis som med andra idrottsgrenar. Men det finns pengar att hämta även för den som inte är intresserad av golf. Och ganska stora summor till råga på allt.

Komma i gång med golf

Det är inte så väldigt svårt att spela golf, i alla fall inte på en låg nivå. Men du måste naturligtvis starta upp någonstans. Det är till och med nödvändigt, för du får inte spela om du inte har ett grönt kort. När du väl lärt dig grunderna kan det roliga komma i gång. När du utvecklar dina talanger och lär dig slå ännu bättre slag. Kanske inte som Tiger Woods, det tar nog sin tid. Men i alla fall så pass att du kan ha det roligt på banan. Ta dig en titt på Happy Golfers hemsida.

I Sverige finns det många golfare. Det är ett av de främsta länderna i Europa när det kommer till golf. Och den här trenden fortsätter bara att växa. För många är det ett sätt att slappna av samtidigt som de får in ett träningspass. Du kan umgås över ett parti golf, både med en annan spelare eller i grupp. Kanske kan det bli en liten tävling inbördes, bara för att pressa alla mot högre höjder. Golf fortsätter att växa sig stark som en populär hobby och sport.

Golf som yrke

Det finns en del som lever på att spela golf. Även om de inte tjänar lika mycket som Tiger Woods så klarar de sig bra. Men sedan finns det andra sätt att bli rik på golf. Du behöver inte vara golfare för att tjäna pengar på sporten. Eller i alla fall ha en inkomst. Tänk bara på allt det arbete som krävs för att lägga i ordning en golfbana. Landskapsarkitekter och trädgårdsmästare samarbetar för att göra den både korrekt och inbjudande. På sina håll är det dykare som tjänar allra mest på golf. För det är många som slår fel och då måste de hämta bollarna nere på djupet. Golf är en sport med många vinklar.