Spela golf i golfhall

Att spela golf är en trevlig och rolig sport, men det är svårt att spela golf utomhus under vinterhalvåret och därför finns det istället golfhallar att tillgå. Det innebär att man kan spela golf under vilken årstid som helst. Att spela golf i golfhall är inte riktigt som att spela golf på en golfbana, men det är ett alternativ om man blir sugen på att spela golf under vintern. I de moderna golfhallarna som finns idag finns det en tv-skärm med den senaste teknologin där man med hjälp av högkvalitativa bilder kan efterlikna en golfbana. Det innebär att man får en upplevelse om att man spelar golf utomhus, fastän man i själva verket spelar inomhus. Underlaget som man står på är konstgjort gräs så att det ska kännas som att man är på en utomhusbana. I Sverige finns det golfhallar utspridda över hela landet och på dem kan man träna, tävla och testa på att spela golf inomhus. Att spela golf i golfhall har blivit ett populärt alternativ under vintern när det inte går att spela golf utomhus. Det är ett bra sätt att hålla igång och fortsätta träna även under vintern så att man inte tappar sina färdigheter inför kommande golfsäsong.

Spela 18 hål inomhus

När man ska spela golf med 18 hål inomhus går det till på följande sätt. Man börjar med att putta bollen mot en duk, som är cirka två meter bort. Med en mätarutrustning som står framför spelaren så fotograferas bollen och spelaren. Mätutrustningen består av fyra höghastighetskameror som tar 6000 bilder var i sekunden. Med hjälp av denna mätarutrustning kan man mäta bollens acceleration och rotation och därmed beräknar en dator hur långt bollen rullat. På skärmen framför ser man sedan resultatet. Mätarutrustningen är så avancerad att beräkningen är mycket precis och därför får man ett säkert resultat varenda gång. Det innebär alltså att man inte behöver oroa sig över att datorn ska beräkna fel. När man tävlar är detta särskilt viktigt för att om resultatet visar fel kan det innebära att man inte kan räkna ut vem som blir vinnaren av spelet.

Olika spelalternativ Beroende på vad man vill göra så finns det lite olika alternativ att välja mellan när man ska spela. Man kan till exempel välja mellan ”play”, ”compete” och ”improve”. Det innebär helt enkelt om man vill träna, tävla eller bara spela utan att man tävlar. Det skiljer givetvis mellan alla golfhallar som finns, men de flesta golfhallarna har olika alternativ så att man ska kunna ha valmöjligheter. Om man nyss kommit in i golfvärlden så är ”improve” ett bra alternativ för då får man testa på att spela golf och öva på hur man ska göra för att bli en bra golfspelare. Om man har lite mer erfarenhet, men inte vill tävla, så kan man testa på alternativet ”play”, då får man spela golf utan att tävla. Compete ska man då välja om man är sugen på att tävla. Man kan välja mellan att tävla mellan egna utvalda spelare eller online med främmande spelare.