Börja spela golf – Tips till nybörjaren

Golf är en aktivitet som under många årtionden varit väldigt populär. Under pandemi-året fick golfen ytterligare ett uppsving med flera återvändande golfare men även en hel del nybörjare. Har du inte insett att golf är en väldigt svår sport så kommer du göra det när du väl provar. Mycket kan gå fel och under den första tiden bör du ta åt dig av alla tips som ges. Men vad ska då en nybörjare i golf tänka på?

Att inte ta i

Detta är något som hörts så många kommer att det nästan låter klyschigt men det är verkligen en nyckelfaktor i att ha en fin konsekvent golfsving. Många nybörjare vill slå långt och hårt men ofta sker det på bekostnad av riktning och konsekvens. Innan du börjar ta i så är bäst att lära sig grunderna och när de väl sitter kan du börja ta i mer och mer. Ytterligare ett tips som grundar sig i samma mentalitet är att många vill slå driver så fort tillfälle ges. Detta är förståeligt då det är en av de roligaste klubborna att använda men det är också den där dina brister lyser som starkast. En golfbana är generellt ganska bred men det är ingen svårighet att slå bollen ut ur banan åt både höger och vänster om du slår med en driver. Visst ger övning färdighet men vill du ta mycket poäng även i början av din golfkarriär är det en god idé att träna med drivern på övningsrangen innan du tar den till spel.

Köp inte ett dyrt golfset

Köp åtminstone inte ett dyrt golfset i början. Innan du vet att golf är något du kommer fortsätta med är det dumt att köpa ett dyrt golfset. Golf är till en början rätt så dyrt, när du väl ska införskaffa allt material som behövs. Golfklubborna kan sedan användas i många år men som nybörjare är det smartast att testa sporten med billigare klubbor innan du bestämmer dig för att lägga flera tusen på utrustning. Det finns en stor andrahandsmarknad för golfklubbor och där går det verkligen att finna kap. En bra strategi är att leta på en en lokal secondhand butik där klubborna ofta kan kosta under hundralappen per klubba. Golf är en materialsport där du kan lägga stora summor på utrustning vilket kan vara värt det när du vet att du vill fortsätta men innan det är begagnade klubbor bättre. Ger du ett gammalt begagnat golfset till ett proffs så slår de ändå under par på banan. Det du bör veta är att golfspelet framförallt sitter i användarens skicklighet.

Ha inte orimligt höga förväntningar på sig själv

Du vill hela tiden sträva efter att bli bättre, det är viktigt för att inte avstanna i sin utveckling. Samtidigt bör det inte finnas några orimligt höga förväntningar som aldrig kan uppfyllas. Många vill känna sig som Tiger Woods men ibland är det bättre att sikta lite lägre för att inte bli alltför besviken. Som nybörjare ska du inte förvänta dig att få par på de flesta hålen. I början kan du till och med nöja dig med en dubbelbogey. När du blir bättre höjs automatiskt dina förväntningar men låt det ske i sin egen takt. Jaga inte par på varenda hål innan ditt spel är i närheten av att göra det.