Padel och golfsemester – en lockande kombination

Länge har det varit populärt att resa till både nära och fjärran destinationer för att spela golf. Trots allt är det många månader i Sverige då utomhussporter som golf inte är lika tilltalande. Sydeuropa, framför allt Spanien och Portugal lockar inte bara med bra golf. Vädret kan vara nästan som svensk sommar.

Samtidigt har padel blivit omåttligt populärt, många som uppskattar golf gillar även padel. Det innebär att även erbjudanden om kombinationsresor börjar dyka upp. Det är lätt att ta med padelracket på resan och växla mellan sporterna. Det är även två sociala sporter som gör det lätt att ha roligt tillsammans med flera.

Padel numera en internationellt erkänd sport

IPF som står för Internationella Padelförbundet har funnits i runt 30 år, padel är ingen nykomling bland sporter. Det har även bestämts att från år 2023 ska padel vara en del av Europiska Spelen. Det är inte bara i Sverige som padel ökat lavinartat. Runt om i världen upptäcker allt fler charmen med sporten.

En fördel är det krävs inte mycket för att komma igång med padel. Bra padelracket och bollar räcker långt. Sen finns det självklart speciella padelskor och annan utrustning som går att komplettera med. En annan anledning till att padel blivit så populärt är även att det är lätt som nybörjare att lära sig. Reglerna är också relativt lätta att förstå sig på.

Padel och golf- vilka destinationer finns?

Många av de Sydeuropeiska resmålen med golfbanor har antingen egen padelbana eller nära till någon. En del resebyråer arrangerar kombinerade resor där det finns svensktalande instruktörer i padel på plats.

Ett av många exempel i Spanien är Parador de Málaga Golf. Här kombineras förstklassigt boende som har direkt tillgång till strand vid Medelhavet och fri tillgång till padelbanor. Golfbanorna ligger precis vid rummen och att ta sig dit från Malagas flygplats tar runt fem minuter. Bättre kombinationssemester är svår att hitta.

Även Cypern och Grekland har några riktigt fina alternativ där golfbanorna ligger nära stranden. På Cypern finns bland annat välkända Aphrodite Hills som har både golfbana och padelbana. Här har du även nära till flera andra golfbanor.