Sveriges största golfbanor

De senaste åren har golfen fullkomligt exploderat i popularitet. Medlemsantal har ökat dramatiskt och antalet bokade golfrundor likaså. Men vilka golfklubbar är egentligen de största utifrån medlemsantal? Här listar vi Sveriges 10 största golfklubbar.

Sveriges 10 största golfbanor

1. Ekholmsnäs GK

Ekholmsnäs Golfklubb är idag Sveriges största utifrån medlemsantal. Det är även den golfklubb som har störst ökning, mycket tack vare att de marknadsför sig med att ha Sveriges billigaste golfmedlemskap. Klubben är belägen strax utanför Stockholm på Lidingö och har över 23.000 medlemmar. Här kan man välja mellan att vara fullt betalande medlem eller vara greenfeemedlem. Här erbjuds en bana med 9 relativt korta men utmanande hål där kunskap ställs på sin spets.

2. Cloud Golf Club

I och med att antalet aktiva golfspelare har ökat rekordsnabbt har även efterfrågan på snabba, enkla och billiga medlemskap ökat. Det är något som Cloud Golf Club har tagit fasta på och erbjuder medlemskap och Golf-ID på en virtuell golfklubb. Cloud Golf Club hade 2020 cirka 18.000 medlemmar och tillsammans med olika samarbetspartners erbjuder de spel på hela 19 golfbanor runtom i Stockholms Län.

3. Bryttsätter GK

Bryttsätter utanför Norrköping kommer på plats tre över Sveriges största golfklubbar. Här erbjuds en varierande 9-hålsbana där barn under 12 år spelar gratis. Det finns även möjlighet till Pay n’ Play. Klubben har strax över 13.000 medlemmar.

4. Norrköping Söderköping GK

De två städerna Norrköping och Söderköping har gått ihop i en och samma golfklubb och erbjuder två olika banor – Hylinge och Klinga. På Klinga spelar man 18 hål som går genom ett härligt eklandskap och på Hylinge finns en 9-hålsbana och en 18-hålsbana med Göta Kanal som utsikt. Klubben har runt 8.000 medlemmar.

5. Sparren Golfklubb

I fantastiska Roslagen hittar vi Sparren Golfklubb som kniper 5:e platsen över Sveriges största golfklubbar. Golfbanan är en 18-hålsbana där de 9 första hålen är en skogsbana och de avslutande 9 hålen är en parkbana. Det är varierande natur och svårighetsgrad vilket gör banan rolig och utmanande att spela på. Klubben har runt 7.000 medlemmar.

6. Bråvikens GK

Bråviken som ligger i Norrköping har 3 olika 9-hålsbanor som är uppdelade i Vita slingan (Manheimsslingan), Röda slingan (alléslingan) och Gula Slingan (Djuröslingan). Varje slinga har sin egen karaktär och svårighetsgrad. Det finns även en särskild knatteslinga för de allra minsta golfspelarna. Klubbens medlemsantal ligger runt 5.000.

7. Byxelkroks Golfklubb

På norra Öland finns Byxelkroks Golfklubb som har cirka 5.000 medlemmar. Här erbjuds spel på två olika banor, Storäng och Lillängen, båda med 12 hål vardera.

8. Huvudstadens Golfklubb

I Stockholm finns Huvudstadens Golfklubb som är hemmaklubb för ungefär 4.000 medlemmar. Golfklubben är en del av Golfstar, precis som Cloud Golf Club, och erbjuder därmed spel på totalt 19 banor runtom i Stockholm. Huvudstadens GK har tre egna anläggningar, Lindö, Lövsättra och Riksten.

9. Landeryds Golfklubb

Landeryds Golfklubb är belägen strax utanför Linköping och återfinns även på listan över Sveriges finaste golfbanor. Här är runt 4.000 spelare medlemmar och de kan spela på tre olika banor, Vesterby, Södra och Norra. Samtliga banor har 18 hål och på klubben finns även en Äventyrsgolfbana för hela familjen.

10. Öijared Golfklubb

På plats nummer 10 med drygt 4.000 medlemmar finns Öijared GK. På golfklubben finns 3 stycken 18-hålsbanor – Parkbanan, Nya Banan och Gamla Banan. Därtill finns en multibana där du kan spela 9 hål antingen vanlig golf, footgolf eller frisbeegolf.